Recepten

Gouden forel op drie manieren bereid

De gouden forel kan je op verschillende manieren bereiden. Zowel rauw, ceviche als gebakken smaakt deze vis voortreffelijk.
 
Ceviche is de benaming voor rauwe vis die wordt gemarineerd in citrussap. Snijd de forel in mooie kleine stukjes en marineer in citrussap naar keuze (yuzu, limoen of citroen). Laat dit ongeveer 10 minuten rusten en check of de forel ondoorzichtig wordt van kleur. Giet het sap weg en maak het gerecht af door een fijn gesnipperd uitje toe te voegen en een blaadje munt. Breng op smaak door peper en zout en bedruppel heel licht met olijfolie. Leuk om te serveren in een saladeblad.
Wil je de forel bakken, breng dan op smaak met peper en zout. Bak de forel rustig met vel op een kant in roomboter, wacht tot het vlees glazig wordt, verwijder dan het vel en bak de forel rustig verder. Neem het vel en bak deze apart op hoog vuur om en om krokant en voeg basilicum pesto toe.

Ook rauw is deze forel al heerlijk. Strooi een beetje peper op de forel, besprenkel subtiel met soja en voeg wat sesamzaadjes toe.